top of page

Ga aan de slag als loopbaancoach

Loopbaancoach worden

loopbaancoach, wat houdt dat in?

 

Als loopbaancoach ondersteun je mensen in het uitstippelen van hun loopbaan. Door het stellen van de juiste vragen breng je hun loopbaanvragen en behoeftes in kaart.

In de coachingsgesprekken worden wetenschappelijk onderbouwd materiaal en testen gebruikt om zo de juiste resultaten te boeken. Je werkt altijd vanuit motivatie en positieve psychologie.

pexels-fauxels-3182750.jpg

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding omvat zowel oplossingsgerichte methodieken en instrumenten om klanten in hun loopbaantraject te kunnen ondersteunen, alsook de administratieve protocollen, opgelegd door de overheid. De verschillende faseringen in loopbaanbegeleiding worden grondig doorgenomen en ingeoefend:

 • de kennismakingsfase

 • de intake

 • de verdiepingsfase

 • de synthesefase

 • de nazorg 

 Wij werken in de opleiding met onze eigen methodiek namelijk de loopbaancirkel, waarbij we vanuit de kern (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik) gaan kijken naar de markt. Hoe ziet de markt vandaag eruit en welke stappen moet ik ondernemen in de markt om mijn doel te bereiken. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de belemmeringen en de valkuilen die ervoor zorgen dat de coachee stagneert of zijn doelen moeilijk kan bereiken. Tijdens de opleiding zal je de geleerde methodieken toepassen in een reële casus, die je op het einde van de opleiding voorlegt aan de docent.

 

 Op het einde van de opleiding ontvang je van JOBCONSTRUCT een certificaat als loopbaanbegeleider. Indien je bij het succesvol beëindigen aan de slag wenst te gaan als onderaannemer bij JOBCONSTRUCT dan is dit mogelijk mits je onze visie van het loopbaancentrum onderschrijft en indien je voldoet aan alle voorwaarden opgelegd door ons loopbaancentrum. Ook jij maakt vanaf dan deel uit van het JOBCONSTRUCT team waardoor ook jij kan werken met het loopbaancheque systeem van de VDAB.

Programma opleiding
programma loopbaan

  6-daagse opleiding loopbaancoach

DATA

Van 10 u tot 17 u

Van 10 u tot 13 u

 • 11/12/2024

PRIJS

* Onder voorbehoud van wetswijzigingen in zake de beroepskwalificaties

LOCATIE

Jacobslaan 86

2980 Zoersel 

DOCENT

Tine Boeykens

MBA, Vlerick business school – psychotherapeut – loopbaanbegeleider – Burn-out expert

 • 02/10/2024

 • 09/10/2024

 • 20/11/2024

 • 27/11/2024

 • 04/12/2024

1995 euro*

* Als zelfstandige (hoofd- of bijberoep) kan je gebruik maken van de KMO-p overheidssubsidie. Ons erkenningsnummer: DV.O215675 – (DV. letter O en cijfers 215675)

Informal

Bij jobconstruct aan de slag als loopbaancoach?                     

hET KAN!

JOBCONSTRUCT by A.I.H.P. is, door het Vlaams Ministerie van Werk en de VDAB, geaccrediteerd tot gemandateerd loopbaanbegeleidingscentrum. Dit houdt in dat wij mogen overgaan tot het rekruteren van onderaannemers. Heden zijn er al meer dan 30 zelfstandige loopbaancoaches bij ons in dienst.

JOBCONSTRUCT waarborgt de competenties en methodieken van haar onderaannemers. Daartoe verwachten wij van al onze loopbaanbegeleiders een blijvend engagement en voortdurende bijscholing. Hiervoor bieden wij vanuit Jobconstruct elk jaar een verplicht supervisietraject aan. Verdere informatie hierover kan je bekomen bij je docent.

 

Jobconstruct betaalt haar coaches 110 euro per gepresteerd uur (incl. BTW/vrij van BTW).

Enkele voorwaarden Om bij jobconstructby A.I.H.P aan de slag te kunnen gaan

JOBCONSTRUCT vraagt van haar kandidaat-onderaannemers dat zij een therapie- of coachopleiding hebben afgerond of zijn gestart.

 

Eventueel kunnen mensen ook toegelaten worden die beschikken over voldoende bewijsbare ervaring.

Je volgt onze 6-daagse opleiding loopbaancoach die we aanbieden op de locatie Antwerpen-Zoersel: Jacobslaan 86, 2980 Zoersel (Antwerpen)

Je werd positief geëvalueerd door de docent.

opleidingscheques en KMO
Team at work
Online Inschrijving

Schrijf je hier in

Dankjewel! Je hoort snel van ons.

bottom of page